VII Fòrum Empresa al Fòrum Gastronòmic de Girona

Les sessions volen aportar visió de negoci al sector de la restauració i l’hoteleria

La setena edició del Fòrum Empresa, organitzat per grup Vilar Riba en el marc del Fòrum Gastronòmic de Girona, vol donar resposta a com incorporar les noves tendències dels consumidors al negoci de la restauració i l’hoteleria per convertir-los en exitosos i rentables.  La jornada, que tindrà lloc el proper 19 de novembre a la sala petita de l’Auditori del recinte firal de Girona, tindrà tres grans blocs.

El primer bloc, titulat Com aconseguir negocis de restauració exitosos aplicant noves tendències del consumidor?” comptarà amb una ponència de Sonia Gasa (consultora de Retailtech), on sintetitzarà amb exemples d’èxit nacionals i internacionals propostes gastronòmiques que capten les tendències dels nous consumidors. La ponència anirà seguida d’una taula rodona amb la intervenció de Nacho Pons de Dalmases (responsable d’innovació de Serunion) i Jordi Vidal (Udon).  El representant de Serunion explicarà el moment actual del seu model de negoci associat a tendències de consum actual com el Better for me, mentre que Jordi Vidal mostrarà com l’especialització i una proposta autèntica i coherent, els ha permès créixer per adaptar-se a la importància creixent que els consumidors donen al fet de conèixer l’origen de la seva alimentació.

La jornada continuarà amb la sessió “Aplicació pràctica del Reglament Europeu de Protecció de Dades”a càrrec de Meritxell Cos, Project Manager de grup Vilar Riba, que explicarà totes les implicacions que cal tenir en compte en l’aplicació de la protecció de dades.

Fòrum Empresa 2018 es tancarà amb una sessió titulada “Per què apostar per un gastronòmic en un hotel?” L’objectiu és analitzar, des del punt de vista de l’hoteler i des del punt de vista del xef, el valor afegit que aporta la simbiosi dels dos models de negoci. Nona Rubio, emprenedora i fundadora del projecte Hotel Tapa Tour, encapçalarà aquesta sessió introduint els pros i els contres dels hotels gastronòmics, així com els diversos models de col·laboració i integració entre hotels i restaurants gastronòmics. Posteriorment, la reflexió en format taula rodona serà completada amb l’aportació dels punts de vista del director general, Xavier Rocas, de Grup Mas de Torrent i el xef de dues estrelles Michelin (Xerta restaurant), Fran López.  La reflexió girarà entorn dels avantatges i inconvenients de la convivència d’un restaurant gastronòmic i un hotel.

El soci director de la divisió de consultoria de Vilar Riba, David Parramon, destaca que “Vilar Riba manté, una edició més, l’aposta per divulgar temes de management empresarial al sector. Els xefs no deixen de ser empresaris dels seus negocis i estem convençuts que precisen aquest acompanyament per avançar en l’èxit no només culinari, sinó també empresarial”.

Les inscripcions al Fòrum Empresa 2018 es poden realitzar al web de Fòrum Gastronòmic de Girona.

Podeu veure el resum del Fòrum Empresa 2017 al següent vídeo: