Èxit de la VI edició del Fòrum Empresa de Vilar Riba a Fòrum Gastronòmic

Vilar Riba ha celebrat aquest dilluns 20 de novembre la sisena edició del Fòrum Empresa, la jornada de caràcter empresarial que organitza anualment el grup de serveis professionals en el marc del Fòrum Gastronòmic de Girona.

L’edició d’aquest any s’ha centrat en la reflexió entorn dels restaurants sostenibles, l’ús del Big Data per millorar l’oportunitat i rendibilitat dels negocis gastronòmics i com realitzar una bona gestió de les reserves, un dels aspectes clau per a l’organització de qualsevol restaurant.

La jornada es va obrir amb una xerrada del coach Gaspar Roura sobre com gestionar l’èxit i el fracàs. Roura va fer incís en la necessitat de saber gestionar el fracàs per poder arribar a l’èxit.

Un dels actes centrals del Fòrum Empresa va ser la taula rodona sobre els restaurants sostenibles en què Carme Ruscalleda (Sant Pau), Daniele Rossi (Slow Food Barcelona i Rasoterra) i Artur Martínez (Capritx) van exposar les seves experiències. Tots tres ponents van coincidir a destacar que els restaurants sostenibles és una tendència que ha vingut per quedar-se. Carme Ruscalleda va assegurar que “el concepte de restaurant sostenible per mi ja està superat. És una actitud natural que sorgeix de respecte al producte, a l’entorn, als productors, a l’equip… No sé entendre un restaurant d’una altra manera”.

A continuació, la consultora de Vilar Riba Aida Moya va explicar des de diversos exemples pràctiques com l’ús del Big Data als restaurants permet millorar d’una manera ràpida la gestió del negoci, així com facilitar la presa de decisions. La jornada es va tancar amb una taula rodona titulada “Taules que cotitzen. Reserva o no reserva”. Xavi Alba (Tickets), Manel de la Rubia (Celler de Can Roca), Santi Taura (Santi Taura Restaurant) i Iago Pazos (Abastos 2.0), moderats pel soci director de l’àrea de consultoria de Vilar Riba, David Parramon, van explicar com gestionen les reserves del seu restaurant per millorar l’organització del negoci.

Veure àlbum de fotos del VI Fòrum Empresa

Veure vídeo resum del Fòrum Empresa 2017: